Dækregler du skal være opmærksom på

I Danmark har vi flere forskellige regler og love, som skal overholdes når det gælder dækkene på din bil. Lovkrav kan generelt være svært at finde rundt i, men i denne artikel vil vi gå igennem nogle af de primære regler som du skal kende til. Så kan du køre komfortabelt og formindske din risiko for en irriterende bøde.

Regler for dækstørrelse

Bredden og størrelsen på dækket skal passe til omkredsen på hjulet. Du kan nemt finde informationer om dimensionerne på dine hjul op bilens registreringsattest. Når du kommer dertil hvor du skal have nye dæk eller tjekket dine nuværende dæk, så er det en god ide at bruge et autoriseret værksted, så du er sikker på at fabrikantens krav følges. Uanset om det er vinterdæk, sommerdæk eller helårsdæk er det vigtigt, at dine dæk er den rigtige størrelse.

Regler for kørsel med forskellige dæk

I Danmark og ifølge den danske lovgivning skal du altid køre med fire ens dæk. Du må altså med andre ord ikke have en dæktype på forhjulene og en anden type på baghjulene. Alle fire skal være de samme. Så når du sætter vinterdæk, sommerdæk eller helårsdæk på din bil, så skal det være fire ens dæk. Hvis dine dæk har M+S mærket er det trods det dog tilladt at bruge både vinter- og helårsdæk på samme tid, men alle fire dæk skal have denne M+S markering. M+S markeringen betyder helt simpelt at dækkene er lavet til at køre i mudder og sne (mud + snow). Selvom dette er tilladt, er det dog ikke anbefalet, da mikset af forskellige dæk reducerer både komforten og sikkereden. Det samme gælder ved kørsel med fire dæk fra forskellige fabrikanter. Selvom dette også er lovligt, så er det ikke en god ide, da dette også reducerer komfort og sikkerhed, og overordnet set bare giver en dårligere køreoplevelse. Kort sagt er det altså altid anbefalet at du kører med fire dæk, som alle har ens mønstre, kommer fra den samme fabrikant og er den samme dæktype. Det giver den klart bedste, sikreste og behageligste køreoplevelse.

Regler for vinterdæk

I Danmark er det ikke et lovkrav at køre med vinterdæk om vinteren, men det er stærkt anbefalet.  Når der kommer frost på vejene, eller temperaturen bare generelt er faldet til under 7 grader, så er det ved at være tid til at sætte vinterdæk på i stedet for sommerdæk, medmindre du bruger helårsdæk på din bil. Grunden til at det er stærkt anbefalet at bruge vinterdæk er at de har langt mere vejgreb og en kortere bremselængde om vinteren end sommerdæk har. På den måde er du mere sikker i trafikken, hvilket er godt for både dig selv, dine passagerer og andre i trafikken. Måden du kan se om et dæk gælder som et vinterdæk er ved at kigge efter en M+S markering på siden af dækket.

https://xn--billig-dk-n3a.dk/

Author: admin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *