Har du et byggeprojekt? Sæt din opgave i udbud

De fleste af os støder på et tidspunkt, hvor vi ikke blot skal benytte os af det, andre har bygget, men hvor vi selv skal til at lave noget. Og hvis vi mangler ekspertisen, så er det tid til at hyre håndværkere ind på opgaven.

Dog kan det være en dyr affære at skulle sætte håndværkere på projekter i hjemmet. For selvom tømrere, murere og vvs’ere generelt er effektive til det, de laver, så koster de altså også. De tager priser, der kan mærkes.

Derfor bør du benytte dig af udbudsrunder, når du skal have håndværkere på et byggeprojekt. Læs med her, hvor vi går i dybden med hvorfor en udbudsrunde er en god idé, når du skal have hyret håndværkere.

En udbudsrunde presser priser gennem konkurrence

Det er simpelt at sætte en opgave i udbud. Alt, du skal gøre, er at fortælle flere end én virksomheder om din opgave, og lade dem hver især give tilbud på at løse den. Hvis det fx er en tømrer, du skal bruge, så tager du simpelthen telefonen op, og ringer rundt. Fortæl hver tømrervirksomhed om dit projekt, og lad dem give et tilbud. Ofte vil de også gerne give estimater på hvornår de kan komme, og hvor hurtigt de kan færdiggøre opgaven.

Ved at lade tømrervirksomhederne konkurrere mod hinanden om din opgave presser du priserne nedad. Hvis du fortæller firmaerne, at de er en del af en udbudsrunde, så ved de nemlig, at de skal give et tilbud, der er bedre end konkurrenterne. Det gør, at de er villige til at gå lidt på kompromis med de priser, de normalt tager.

Det er selvfølgelig rigtig dejligt for dig, og for din pengepung.

Håndværkerfirmaerne er vante til udbudsrunder

Du skal ikke være bange for at ringe til et håndværkerfirma for at lade dem give et tilbud. Udbudsrunder er nemlig så normale i denne branche, så de er vante til disse processer. Du fortæller dem blot, at de er en del af en udbudsrunde, beskriver projektet, og spørger, om de vil afgive et tilbud.

Det vil de måske ikke altid – men så er det bare om at kontakte den næste igen.

Så nemt kan du komme i gang

En udbudsrunde er selvfølgelig mere besværlig og tidskrævende end hvis du blot ringede til en håndværker og bestilte vedkommende til dit byggeprojekt. Men der er råd at hente, for udbudsrunder behøver slet ikke at være så krævende igen.Du kan finde masser af råd og vejledning om fx udbudsrunder blandt tømrere på ByggeXperten.dk. Her kan du også finde gode samarbejdsaftaler, der bl.a. kan automatisere udbudsrunder for dig – ganske gratis og uforpligtende. Så bliver det ikke nemmere at få billige håndværkere til dit byggeprojekt.

Author: admin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *